Insomnia

Image

Prestadoh se boriti protiv nesanice nasilnim snom i prigrlih je. I sad se budim u čudna doba noći, po nekoliko puta, i čitam. U nastavcima i dijelovima. Kolažno i mozaički.

Nakon dugo vremena, podijelih svoje zvukove sa drugima. U studiju čak, pod studijskim svjetlom i sa slušalicama na ušima. Ostali su sačuvani zauvijek u bespućima kompjuterske memorije. Bijah sretna. I tata će biti kad mu ih dam u ruke, opipljive i čvrste, da ih može pohraniti u svoju  zvučnu riznicu, uz brižjivo čuvane ploče Floyda i Zeppelina iz 70-ih.

Lindtovu bombonijeru podijelile smo nakon naporne probe, uz višnjevac. Profesorica i pijanistica i ja-profesorica. A dijete sa instrumentom u rukama odbilo je, kategorički, zbog (nepotrebne) dijete i svojih 14 godina i prvog razreda srednje škole i svih onih hormona.

Bombonijera je u moje ruke došla kao dar. I zato jer je netko čuo i zapamtio da je to moja omiljena. Danas sve manje ljudi čuje.

A sad čekam da svane.

Advertisements

1 thought on “Insomnia

  1. Osim što me uzrujava pomisao koliko još do alarma, nesanica je ok. budna sam, kao da um baš sad mora posložiti neke stvari koje su zakrčile neku ladicu, baš baš sad. I obično ležim budna ko ćuk, potpuno svjesna, spremna riješiti složene zadatke.
    nije loša ideja uzet knjigu i čitati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s