Mozaik

Image

Slažem nedjeljni mozaik, a njegove brojne ljude, kao šarene pločice lijepim na podlogu svoje, u kasni sat snene svijesti. Tako puno šarenih i potpunih različitosti…

Profesorica, sa biserima oko vrata, a na bluzi živi i šareni cvjetovi koji osvjetljavaju prostor, njene tri mačke i sjajni dragulji na svakom prstu. Promatrala sam kako se šprica skupim parfemom i pomislila kako nikada neće stati.

B., nesigurna i mucava, ponekad slučajno, ponekad namjerno, nedorečena i osjetljiva, naša oblačna i ugodna šetnja, prva nakon eona vremena koji prođoše od posljednje.

Mama, ručak, kratak, brz, u prolazu, gljive sa teksturom piletine, primijetila sam i nije se uvrijedila. I trebao je to biti kompliment.

A onda kiša, Ž-in rođendan, šaren i ušećeren, uz čaj koji miluje dušu i nekoliko mama, nekoliko tata, puno malih djevojčica, crtice njihovog odrastanja, obiteljskog i bračnog života, i jedna velika djevojčica sa ljubičastim ogrlicama, slavljenica koja sebe naziva vješticom, ali onom dobrom.

Nas nekoliko, fanatično praznovjernih, slobodnih i “neplodnih”, kako nas je odredio njezin zračni prijatelj, kojemu je i samo ime takvo, ostadosmo još nakon svih i svega, s temama nama bliskima i bitnima.

U četvrtak se obraćamo I Chingu i dupinima i sirenama na magičnim kartama. Oni znaju odgovore na sva naša pitanja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s